© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: All Kinds Of Blues
music: Blues
release date: july 19, 2024
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


“Michissippi Mick” Kolassa woont in Memphis, maar werd geboren in Michigan en woonde bijna 30 jaar in Mississippi, waar hij zijn bijnaam kreeg. Hij speelt al jaren blues in solo- en duo-akoestische formaten en met zijn bands. Mick heeft opgetreden in legendarische blueslocaties zoals Ground Zero, The Rum Boogie Café, Biscuits and Blues, Martha's Midway Tavern, The Bradfordville Blues Club, Darwin's, Blind Willie's, Underground 119, The Capitol Oyster Bar, het National Blues Museum en vele meer. Hij heeft ook opgetreden op meerdere bluesfestivals in Noord-Amerika en Europa.Mick Kolassa is het grootste deel van zijn leven een bluesfan geweest – alle soorten blues. Zijn vorige albums bevatten allemaal een paar subgenres van de blues, maar in dit album, zijn 15e blues, wilde hij er zoveel mogelijk opnemen - het resultaat is de toepasselijk genaamde 'All Kinds Of Blues'.

Het album opent met 'Thank You Memphis', dat niet alleen die speciale Memphis Sound weerspiegelt, maar ook Mick’s waardering voor de plek die hij de afgelopen jaren zijn thuis heeft genoemd. Where 'Love Takes Me' is een bluesnummer in de traditie van de Mississippi Electric Blues-stijl, het gitaarwerk van Dexter Allen op dit nummer is bijzonder! 'Did You Ever Wonder?' is een rhumba in New Orleans-stijl, mede geschreven door Mick en Doug MacLeod, die Mick vergezelt op zang. De Bluesrocker 'Too Old to Die Young' is Mick die in het reine komt met zijn laatste verjaardag! 'Happy Endings' is een van Mick’s langzame bluesnummers in mineur, maar uitgevoerd in jazzstijl, opnieuw met Dexter Allen op gitaar.

Om er zeker van te zijn dat hij zoveel mogelijk stijlen coverde, schreef Mick zijn eerste nummer over AI-liefde, 'Amy Iodine'. De band besloot dat dit nummer het eerste is van een nieuw subgenre: Post-Contemporaine Acid Blues. Wacht even, het is anders! 'You Bumped Me Again' is een heel funky nummer over herhaalde afwijzing, terwijl 'Does Your Mama Know?' een bluesliefdesnummer is dat bijna rockabilly is. 'Eating My Soul' is een donkere en broeierige langzame mineurblues.

'Can’t Sing No Blues Tonight' is een akoestisch bluesnummer, dat sterk leunt op de oude Delta Blues, en het verhaal vertelt van een zeer trieste ervaring voor een fictieve muzikant. 'That Don’t Mean' is een protestsong in Chicago Blues-stijl en ' Bad Decisions', mede geschreven door Mick en Eric Hughes, is een countrybluesnummer over een eenzame man in een bar – met een interessant idee. Het album wordt afgesloten met 'A Yankee Heading Home', een Americana-nummer waarin Mick’s beslissing wordt uitgelegd om terug te verhuizen naar Michigan nadat hij meer dan dertig jaar in en rond Memphis had gewoond.

Dit album, geproduceerd door Jeff Jensen, is Mick’s 15e bluesalbum. Het toont en viert Mick’s liefde voor de wereld van de blues – in al zijn stijlen en al zijn glorie!


tracks:

1. Thank You Memphis (2:41) M Kolassa
2. Where Love Takes Me (2:56) M Kolassa
3. Did You Ever Wonder? (3:41) M Kolassa & D MacLeod
4. Too Old to Die Young (3:08) M Kolassa
5. Happy Endings (3:08) M Kolassa
6. Amy Iodine (5:43) M Kolassa)
7. You Bumped Me Again (4:05) M Kolassa)
8. Does Your Mama Know? (3:37) M Kolassa)
9. Eating My Soul (3:37) M Kolassa)
10. Can’t Sing No Blues Tonight (3:13) M Kolassa)
11. That Don’t Mean (3:00) M Kolassa)
12. Somebody Else’s Whiskey (4:00) M Kolassa)
13. Bad Decisions (4:43) M Kolassa & E Hughes)
14. A Yankee Heading Home (2:50) M Kolassa)